یکی از رسوم ایرانیان در عید نوروز٬ خانه تکانی پیش از فرا رسیدن این عید باستانی است. اما٬ برخی افراد با تمام شدن فصل گرما باری دیگر خانه تکانی می‌کنند تا لباس‌های گرم را بیرون آورند٬ لوازم اضافی را دور بریزند و دستی به سر و روی خانه بکشند.

دکوراسیون

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از راهنماتو، به دلیل عوض شدن فصل گرما و رسیدن به فصول سرد سال بهتر است با خانه تکانی تحولی در دکوراسیون خانه به وجود آورده و با نظم دادن به لوازم و طبقه بندی آن‌ها براساس فصل جدید٬ چیدمان خانه را جذاب‌تر کنیم. در این مطلب به شما خواهیم گفت که چرا باید در شهریور ماه خانه تکانی کنیم و چه اصولی برای این خانه تکانی وجود دارد؟

شاید تا کنون با مساله خانه تکانی در شهریور برخورد نکرده باشید٬ شاید هم این یک سنت دیرینه در خانواده شما باشد. به خصوص اگر روی نظافت حساس باشید. جالب این است که نه تنها در ایران بلکه در برخی دیگر از کشورها خانه‌تکانی شهریور، به خصوص در اواخر این ماه، یک سنت قدیمی در بسیاری از فرهنگ‌هاست. اما چرا؟ بیایید دلایل آن را بررسی کنیم:

استقبال از پاییز: شهریور، دروازه ورود به پاییز است. با خانه‌تکانی، خانه را برای فصل جدید آماده می‌کنیم و انرژی‌های منفی را از آن دور می‌کنیم. وقتی حین خانه تکانی تصوری از پاییز و زمستان داشته باشیم٬ بدون شک از المان‌هایی استفاده خواهیم کرد که با حس و حال این فصول هماهنگ باشد. این المان‌ها شامل رنگ٬ طرح و حتی لوازم خاص این فصول است.

پاکیزگی و تمیزی: بسیاری از فرهنگ‌ها، نظافت را نشانه احترام به خانه و خانواده می‌دانند. خانه‌تکانی شهریور فرصتی برای ایجاد یک محیط پاک و سالم است. از آن جایی که در فصول گرم سال٬ گرد و خاک زیاد است ممکن است در تمیزکاری‌های هفتگی و روزانه برخی از نقاط خانه را در تمیز کردن فراموش کنیم. اگر این خاک روی سرامیک٬ برخی از لوازم و حتی قسمتی از فرش باقی بماند٬ ممکن است باعث پوسیدگی٬ رنگ پریدگی و فرسودگی آن شود. در خانه تکانی شهریور این خاک‌ها را از بین خواهیم برد.

برکت و خوش‌یمنی: برخی معتقدند که خانه‌تکانی در این ماه، باعث جذب برکت و خوش‌یمنی می‌شود.

آمادگی برای فصل سرد: با خانه‌تکانی، می‌توانیم مطمئن شویم که خانه برای فصل سرد و پاییز آماده است. مثلاً می‌توانیم پرده‌های ضخیم‌تر را آماده کنیم یا وسایل گرمایشی را بررسی کنیم. در این میان سرویس کردن برخی از لوازم گرمایشی مثل لوله بخاری و تمیز کردن آن سلامت ما را تضمین می‌کند.

کنترل آفات: با تمیز کردن کامل خانه، می‌توانیم از شر حشرات و آفات احتمالی که در طول تابستان در خانه لانه کرده‌اند، خلاص شویم. اگر حین تمیزکاری متوجه حجم عظیمی از مورچه٬ سوسک یا هر نوع حشره دیگری شویم می‌توانیم سم پاشی را آغاز کرده و تا قبل از سرد شدن هوا تمامشان را از بین ببریم.

بهبود روحیه: یک خانه تمیز و مرتب، به طور قابل توجهی بر روحیه افراد تأثیر مثبت می‌گذارد. به خصوص که برخی افراد در فصل پاییز احساس افسردگی می‌کنند٬ حین خانه تکانی شهریور می‌توانند از المان‌هایی استفاده کنند که تاثیر مثبتی بر روحیه‌شان دارد. به عنوان مثال استفاده از رنگ‌های گرمی مثل نارنجی یا بافت‌های گرم و نرم که حسی جالب به خانه و ما می‌بخشند.

سازماندهی بهتر: خانه‌تکانی فرصتی است برای سازماندهی وسایل و دور انداختن چیزهایی که دیگر به کار نمی‌آیند. برای این منظور می‌توانیم از انواع نظم دهنده‌های مدرن استفاده کنیم. در عین حال لوازمی که خراب شده یا غیرقابل استفاده هستند را دور بریزیم تا خانه از آشفتگی نجات پیدا کند.

کاهش استرس: یک محیط مرتب و سازماندهی شده، به کاهش استرس و افزایش آرامش کمک می‌کند.

بهبود کیفیت هوا: با تمیز کردن گرد و غبار و آلودگی‌ها، کیفیت هوای داخل خانه بهبود می‌یابد.

برنامه‌ریزی و آماده‌سازی

لیست تهیه کنید: یک لیست جامع از تمام کارهایی که باید انجام دهید تهیه کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا سازماندهی شده عمل کنید و از هیچ کاری جا نمانید.
وسایل مورد نیاز را آماده کنید: تمام وسایل مورد نیاز برای تمیزکاری مثل جارو برقی، طی، دستمال، مواد شوینده و... را آماده کنید تا در حین کار مجبور به جستجو نباشید.
یک روز مناسب انتخاب کنید: روزی را انتخاب کنید که بتوانید بدون وقفه به کار خانه تکانی بپردازید. اگر دیدید خانه تکانی شهریوری شما بیش از یک روز زمان می‌برد و شما فرصت چندانی ندارید می‌توانید از هفته اول شهریور خانه تکانی را آغاز کنید تا هفته‌ای یک رو یا یک الی دو ساعت در هر روز آن را به اتمام برسانید.
از دیگران کمک بخواهید: اگر خانواده یا دوستانی دارید که می‌توانند به شما کمک کنند، از آن‌ها بخواهید تا در این کار همراهی‌تان کنند. اگر در خانه چند نفر هستید٬ تقسیم کار کنید تا خانه تکانی شهریور با سرعت بیشتری به پایان برسد. این مساله حتی می‌تواند خانواده را به یکدیگر نزدیک کرده تا وقت بیشتری با یکدیگر سپری کنند.

همه نکات مهمی که باید برای خانه‌تکانی قبل از شروع پاییز بدانید

۱. تمیز کردن سقف و دیوارها:

با جارو برقی یا پارچه‌ای مرطوب، گرد و غبار سقف و دیوارها را پاک کنید. چراکه در طول تابستان قطعا خاک فراوانی بر آن‌ها نشسته.

لکه‌ها و آلودگی‌ها را با مواد شوینده مناسب تمیز کنید. تا جایی که می‌توانید به سراغ مواد شوینده شیمیایی نروید.

۲. شستن پنجره‌ها:
از داخل و خارج، پنجره‌ها را با آب و مایع ظرفشویی بشویید. تمیز بودن پنجره‌ها باعث می‌شود تا زرد شدن تدریجی درخت‌ها را ببینید و از منظره لذت ببرید.

از یک پارچه خشک برای پاک کردن لکه‌ها و رگه‌ها استفاده کنید.

۳. تمیز کردن کابینت‌ها:
تمام وسایل داخل کابینت‌ها را بیرون بیاورید و گرد و غبار آن‌ها را پاک کنید.

داخل کابینت‌ها را با آب و مایع ظرفشویی بشویید.

وسایل را سر جای خود برگردانید و آن‌ها را مرتب کنید.

اگر فکر می‌کنید ظروف و کابینت‌ها از خانه تکانی عید هنوز تمیز باقی مانده‌اند می‌توانید تنها روی کابینت‌ها را تمیز کنید. اما بیرون ریختن کابینت‌ها اتفاقی است که باعث می‌شود لوازم غیرکاربردی را شناسایی کرده و آن‌ها را دور بریزید.

۴. شستن کفپوش‌ها:
ابتدا جارو برقی بکشید تا گرد و غبار و آشغال‌ها را جمع کنید.

سپس با آب و مواد شوینده مناسب، کفپوش‌ها را بشویید.

۵. تمیز کردن حمام و سرویس بهداشتی:
کاشی‌ها، آینه، توالت، روشویی و وان را با مواد شوینده مناسب تمیز کنید.

از یک فرچه برای تمیز کردن درزها و گوشه‌ها استفاده کنید.

۶. شستن پرده‌ها و روبالشی‌ها:
پرده‌ها و روبالشی‌ها را بشویید و اتو کنید. حالا فرصت آن است تا پرده‌هایی مناسب با فصل سرد بر پنجره بیاویزید. پس این کار را به روزهای پایانی شهریور موکول کنید. ضمنا بهتر است رنگ و طرح کوسن‌ها و روبالشتی‌ها را متناسب با فصل پاییز و زمستان انتخاب کنید تا دکوراسیونی پاییزی داشته باشید.

اگر امکان شستن پرده‌ها وجود ندارد، آن‌ها را با بخارشو تمیز کنید.

۷. مرتب کردن کمد لباس‌ها:
لباس‌هایی که استفاده نمی‌کنید را جدا کنید و به خیریه بدهید. در این مرحله باید لباس‌های تابستانی را داخل کارتن بسته بندی کرده و لباس‌های پاییزی و زمستانی را وارد کمد کنید.

لباس‌های فصلی را مرتب کنید و لباس‌های پاییزی را بیرون بیاورید.

از بالا به پایین تمیز کنید: بهتر است از قسمت‌های بالای خانه مثل سقف و دیوارها شروع کنید و به سمت پایین حرکت کنید.
از مواد شوینده مناسب استفاده کنید: برای هر سطح از مواد شوینده مناسب استفاده کنید تا به آن آسیبی نرسد.
هواگیری خانه: بعد از اتمام کار، پنجره‌ها را باز کنید تا هوای تازه وارد خانه شود.
از دستکش استفاده کنید: برای محافظت از دست‌هایتان از دستکش استفاده کنید.

کد خبر 877367

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha